Hemmelighederne til en evig lykke !!
 
Jeg lever mit liv i kontemplation hver dag.
I taknemmelighed, som fører til lyksalighed,
som kommer af at invitere guds synkronisitet ind,
frem for at benægte dens eksistens.
Jeg søger svar i det mystiske frem frem for det normale.
Jeg tror mere på det jeg ikke kan se, end det jeg kan se.
Jeg lader guds vilje ske, ikke min. Har overgivet MIG.
Jeg be'r gud om at lade 3o gaver komme til menneske Heden, igennem mig, hver dag.
Jeg be'r enda for jeg ikke må se gaverne, og ej heller have brug for TAK, eller bekræftelse.
Lever i nuet.
For det er KUN der, det guddommelige sker.
Du finder ikke det guddommelige i det planlagte, men i synkronisiteten af guds nåde, som tilstrømmer dig.
Når du lever et liv 100 % troværdig overfor både din krop, sjæl og ånd.
I det ydmyge liv vil vi blive vist gaver, vi ikke engang kan forestille os.
 
Kærlighed, lys og forståelse til alle.
Ani hu <3

 
Jean Rigét Helming
Spirituelle udvikling, kosmisk bevidsthed.

Det at være på spirituelle fart, det at udvikle sig, kræver du sluger kameler(falsk stolthed), det vil sige, det du troede var sandt, ved at se ærligt på det og spørge dig selv: elsker jeg mig selv når jeg er sådan her?, opføre mig sådan ? Siger sådan ? Det er kun din egen evne til at erkende, som vil udvikle dig spirituel. Når man er ligeglad med sin ånd, sin sjæl, sin krop, og sit sind, så vil konsekvensen altid være, det går ud over dit sind, din psyke, og din sjæl, ånd og værst din krop. Tilfører du den ikke en evig strøm af erkendelse og forståelse af hvad der må ske for at du får det bedre, vil det gå ud over dine børn, dine venner, din partner, men vigtigst af alt så vil den manglende energi tages fra din krop. Og du vil blive syg på den ene eller den anden måde. Så flygt ikke fra dit eget liv. Få nu det bedste ud af det, men ærlighed og omsorg, og kærlighed for sig selv. Så du kan elske en anden sjæl ærligt.
 
Kærlighed, lys og forståelse til alle.
Ani hu <3

 
Dette er til alle mennesker.

Når jeg Ani hu Jean taler med folk, har jeg lige indset det er deres sjæls skrig jeg hører, det er deres smerte jeg føler gennem deres ord og ordforråd. Og det er lige, hvad jeg reagere på, og ikke de ord, der kommer ud af munden. Måske er det derfor folk som det går guddommelige vej gennem livet, hør mig straks, og der er gensidig respekt og interesse straks, og når folk, som absolut ikke går den guddommelige vej, bare ikke høre, hvad jeg siger, men tage det som et angreb på dem personligt. Jeg prøver at fortælle dem, at det, jeg siger, er sandt, og hvis det gør så ondt, det er nok bare fordi det er sandt, jeg er ikke ude på at skade dem.
Det er at tage ansvar for deres egne handlinger og ord, er ikke noget, der er normalt i disse dage, så når folk som mig, der elsker sandheden, etik og moral i fokus, og læser folk som en åben bog, så det kan være MEGET svært at tage en debat efter den anden, som dybest set handler om at være bange for Gud og hvad YHVH kan gøre for dig, og det eneste, jeg hører alle de problemer, de skaber for sig selv, der kommer af fritagelsen for at tage ansvar 100% for dem selv. Lær at leve i de 7 gudommelige sandheder.
Når du ser mig i en samtale med folk i kommentarfeltet, hvor jeg hurtigt siger fra, som i at læse dem, og fortæller dem, hvad de har brug for at høre, bare for at komme videre, så er det for at tage vare på mig selv, og for at vise dig det er ok at sige fra/nej. Jo mere jeg lyser op i verden med mine ord og indsigter, jo mere ydmyg jeg er i min tilgang til livet,jo mere uselvisk arbejde, jeg gør,Jo mere jeg vil hjælpe andre til at indse sandheden, Jo mere jeg vil tiltrække djævelens hjælpere.
Hvem er så djævelens hjælpere; ser du, det er ret simpelt, det er alle dem, der ikke gå på den guddommelige sti i livet. Det kan være mennesker, der er uvidende om deres destruktive adfærd / livsstil, kan det være folk i benægtelse om, hvad det kan og skal ændre for at blive rask, og ikke fremsende de hader sig selv mest, til deres børn.
Vi har alle brug for at vågne op og føle Guds kærlighed og omsorg, men det starter, når du giver dit behov for at styrer dit liv, og give den vilje til Gud. Din vilje ske, ikke min. Giv slip og lad Gud! De har alle én ting til fælles, at de ville SÅ gerne ha det vi andre har, de vil gerne have det som gør vi smiler så smukt og inderligt og helhjertet i alt hvad vi gør, men det vil de aldrig opnå, da det opnås ved ydmyghed, selverkendelse, arbejde for at være en stærk og sjælfuld person åndeligt, psykisk, mentalt og fysisk. I dig, på den guddommelige sti i livet.
Finde tilgivelse frem, så du kan tilbagekalde al den energi du har tilbage i denne bæren nag til nogen. Så du får energien tilbage til nu, og du vil være stærkere end nogensinde.
Dette er så vigtigt for at tage første skridt !!!
 
Lev disse 7 hellige sandheder: <3 Alle er en. <3 Ære hinanden. <3 Ære én selv. <3 kærlighed er guddommelig power.<3 Overgiv personlige vilje til den guddommelige Power.<3 Søg kun sandheden.<3 Lev i nuét.
 
Du kan finde lykken, selv Bliss.
 
Jeg sender alle en stor potion af visdom og indsigt, håber du bruger det.
Du er velkommen til at kontakte mig for vejledning !!
Jeg taler kun sandheden, og hvis nogen spørger mig Hvem er du ???
Jeg vil besvare dette:
Ani hu Sandhed og <3. <3 Det er ikke for mig at sige, hvem jeg er.
Jeg arbejder for ånden, og en, der tror på mig, vil fortælle dig, hvem jeg er. Ani hu
<3.
Mine handlinger og mit indlæg her på Fb og andre medier, vil vise dokumentation for hvem jeg er,
og jeg vil fortsætte, og ingen, eller intet kan stoppe mig. <3
Jeg vil kun have folk, til at finde kærligheden i dem selv, så de vil og kan, stoppe frygten,
og start kærlig og omsorgsfuld.For først dem selv, så sine kærer !
Med gensidig respekt og interesse.Morale og etik.
Vi er nødt til at vide alt, er vi alle ét, Vi er alle forbundet, og jo før vi indser,
jo før vil tingene starte på at ændre sig! <3


<3 Hvad du tror vil være sandheden. Jeg fortæller dig. Med Gud´s nåde, jeg er taler sandheden, og vil gøre det for evigt ! Amen <3

 
Husk der er konsekvens ved alle handlinger.
 
Kærlighed, lys og forståelse for alle.
 
Selvværd og selvtillid, og hvordan du opbygger dem.!

Selvværdet opbygges af egne selvopbyggede sejre. Det vil sige indse, arbejde med, fralægge sig, for derefter at skabe nye sejre, man selv er kommet frem til.
Så kan du klappe dig selv på skulderen, for en beslutning du har taget, kæmpet for forandringen, se det kan gud ikke engang tage fra dig !
Sådan opbygger du dit selvværd !!!
Selvtillid opbygges af andre igennem deres ros, og erkendelse af tøj,stil, smil, osv.
Der er så meget forvirring omkring netop dette emne, derfor forældre kan sidde og glo ned i deres telefon, mens børn på legepladsen råber far/mor se mig.
Jeg går gerne hen til dem og fortælle dem de er ved at ødelægge deres børn. Det er nu forældrenes ansvar at kigge på sine børn til øjnene falder ud, for det er her vi som forældre opbygger dette bars selvværd... Det vi siger når vi kigger på dem og bekræftigere dem, er det som gør barnet mærker de er gode nok.
Tak fordi i giver mig muligheden for at snakke Sandt og oplysende.
 
Lys, kærlighed og forståelse til alle.
 
Ani hu ❤
Jean Rigét Helming


 
Mine tanker - My thought´s
October 18 - 2015 - Tanker / Thought´s - https://db.tt/FrYQLCoj
October 16 - 2015 - En bøn i sang/A prayer in song by me - https://db.tt/61EGzmvg
October 15 - 2015 - Tanker/Thought´s - https://db.tt/LmYvdrNC
Velkommen til mit liv. 13 October 2015.
 
Jeg har længe gået og tænkt over, hvordan jeg kan fortælle jer alle, hvorfor mit liv er nemt, og hvordan jeg er kommet frem til det. Hvis jeg skulle gøre det i et kort oplæg, så ville det lyde sådan her:
Født, misbrugt og brugt,leget med, passet på. videregivet. 18 år, begyndte et liv i helvede, som varede Ca. 20 år, dette var ikke et helvede som gik ud over andre, jeg har aldrig været den type menneske som brugte andre mennesker, på måder vi ser idag. Det var for mig ubevidst, disse handlinger, kalder dem også overlevelses mekanismer, igennem min egen søgen efter svar, måtte jeg hurtig indse, dette var helt og holdent mit ansvar og ingen andres. Disse 20 år, som når jeg kigger tilbage og mindes, så føles de som spildt tid, fordi, i den tid forsøgte jeg at gøre at det som blev mig forslået, af ALLE, både familie, elskede, kommune, prøvede at passe ind. Det danske samfund har det med at putte folk i en kasse, de gør alt for at finde netop den kasse du kan passe i, men problemet er bare vi er alle unikke, og der findes ikke 1 opskrift, som det offentlige tilbyder som virker. Jeg er dog endt op med 5 udannelser, som jeg er meget glad for. Jeg har også været på arbejds markedet, men måtte hurtig indse, at sådan som folk opførede sig ude i samfundet ikke er noget jeg kunne indordne mig ind under, så jeg endte altid op med at stå tilbage og være i vildrede om hvad jeg så skulle i mit liv. En af mine udannelser er Alkolog, og igennem dette pensum som skule læses, faldt jeg over Caroline Myss bøger og siden hen alle hendes videor,( Caroline er min mentor ), Melody Beattie( Lyt til bogen som hjalp mig - engelsk tale ): https://db.tt/a4Q8Sz9Q ) og John bradshaw ( Homecoming RECLAIMING AND HEALING YOUR INNER CHILD ). Disse tre forfattere var begyndelsen på min spirituelle udvikling, kosmiske og universelle forståelse.Min overgivelse.
For Ca. 18 år siden, tog jeg en beslutning, slut med at gøre som andre foreslår, vi har alle vores egen vej igennem livet, og igennem vores oplevelser, erkendelser, nederlag og sejre, er det jo netop, vi vokser ind i det menneske, som vi som voksen står og kigger på, og skal arbejde videre med, som voksen, og forhåbentligt en lyst til at LEVE og ikke OVERLEVE !! Jeg har læst biblen flere gange, koranen, og mange andre hellige skrifter, efter søgen efter hvorfor verden er sådan oppe at slås når det kommer til troen på gud. Og kom frem til efter flere år med en (gudommelige guide bog) i hånden, det er menneskerne som lever i disse lande med forskellige religioner, det er dem som fordrejer sandheden så den nu passer dem bedst, i deres land. Det er så sørgeligt, for der er kun en vej til gud og det er igennem overgivelse, tilgivelse, ydmyghed og forståelsen af hvad der sker og hvad der må ske for at vi kan ændre denne forgiftede verdens kultur vi alle er slaver af. Til en verden i kærlighed og omsorg for alle, og en bevidsthed om der er konsekvenser ved alle handlinger, og ALT er helligt, og Alt hænger sammen i kosmisk forstand, vi er alle afhængige af hinanden om vi vil eller ej. det MÅ og SKAL vi forstå, for at stoppe FRYGTEN.
Jeg har mistet de kærer jeg skal, Mor som 19 årig ( hun faldt i søvn med en smøg, og døde af røgforgiftning....bare smøgen der i dag går ud, var opfundet, så levede min mor den dag i dag. Elsker dig mor, og tænker på dig hver dag, og beder til dig) Min Far i 2003, af en blodprop, det som slog ham ihjel var hans livsstil. Fred være med dig min Fader. Og senest min elskede Kæreste Dorthe, som jeg var sammen med over 10 år. Hun døde også af sin livsstil, dette skete dog kort tid efter jeg havde slået op med hende for jeg kunne ikke holde ud at se på hende dø langsomt. Jeg har altid haft evnen til at snakke sandheden, se sandheden som den eneste rigtige ting at ytre, og se konsekvenserne af egen handlinger, så det at være tilskuer til et menneskes egen langsomme selvmord, er ikke til at holde ud, og slet ikke når jeg som jeg, elskede denne kære sjæl så højt, og ville så gerne blive gammel med hende, med lysten til at leve og få et godt liv, OG DET starter med at DU tager ansvar for ALT i DIT liv, har samvittighed, og forstår det med etiske regler og moralske værdier, og hvor vigtigt disse er for at du, som menneske kan begynde at elske dig selv, igennem erkendelse af hvem du er, og hvad du er, og hvad din opgave her på jorden er. Den forståelse kommer først den dag du får en kosmiske forståelse og universelle udvikling i gang.
Jeg indså pludselig en dag i min afmagt over den kontrol jeg manglede over mit liv, og at jeg havde forsøgt at gøre alt som var blevet mig forslået( gøre andre glade), og det førte kun til mere smerte, så jeg tog en beslutning, JEG tog en beslutning, det er MIT ansvar at få det bedre, og hvad kan JEG så gøre alene, uden støtte og uden nogen form for netværk, ja så er der faktisk kun en ting at gøre.
!! Giv slip, og tilgiv alle, og indse du styrer intet, og igennem erkendelsen af dette, overgiver du din vilje til GUD nu og for evigt, for derved at opnå det du savner mest !!
Lavede dette DANSKE speak:
som handler om gaverne i overgivelsen, i skulle virkelig give mig en chance, jeg mener, hvad har i at miste?. Speaket varer 4.1/2 minut, og jeg vil mene, det er spot on ( sandt, konstruktivt, opløftende, udviklende og ikke mindst befriende.)
Ani hu <3 Sandelig siger jeg jer: Jeg ved der er rigtig mange mennesker som kæmper imod mig, nej det er faktisk ikke mig de kæmper imod, når de angriber mig for min tro og overbevisning af hvad sandheden er, og hvad skal ske, det er dem selv. Når jeg nu ved dette, så er jeg slet ikke bange for at møde dem, og mærke deres forsøg på at vælte mig af min tro og overbevisning om sandheden. Til jer vil jer fortælle jer, min karisma, min power, min connection, min gudommelige støtte, sandheden, vil i aldrig kunne bryde med noget som helst våben, det skal og vil aldrig kunne slås ihjel, for det er noget som gror inden i alle vores hjerter, det er noget vi alle savner, men da verden er så destruktiv, ja så er der nødt til at være nogen som går foran i andre som er vildledt og lyser vejen op for jer, så i kan finde jer selv, og meningen med jeres liv her på jorden.
Jeg er ikke født ind i en tro og overbevisning, udsprunget af nogen religion, jeg er genfødt i ånden, gennem kærligheden til Jesus og hans sande lærer og ord, og overgivelsen af mit liv og vilje til GUD. Jeg er blevet til, for at tjene for GUD, vi er alle dette, men ved det ikke før vi både indser dette og søger efter mening med dette.
!!! JEG SNAKKER IKKE OM RELIGION, RELIGION ER NÅR GUD FORLADER RUMMET !!!!!
Der hvor jeg er nu, kan jeg kigge tilbage igennem livet og velsigne alle dem som egentlig har beskyttet mig og altid har sagt sandheden til mig, men på daværende tidspunkt, kunne jeg ikke tåle sandheden, så jeg flygtede fra den.
Lad mig her til slut i dette oplæg fortælle dig om en af mine erkendelser fra min barndom. Jeg har aldrig været ude i et frikvarter i de 9 år jeg gik i skole, jeg huskede bare min plejemor sagde; Jeg vil passe på dig. Nu efter jeg er vågnet op og har taget sandheden til mig og lever i den, går det op for mig, den socialisering der foregår i en skolegård, er faktisk med til at ødelægge mennesket. Den fratager menneskets egne fri vilje, ved at fortælle dem hvad der er rigtigt og forkert, og det værste af det hele, det er så fuld af løgne, smerte og frustation over de ikke ved hvad de skal gøre. Jeg så pludselig, jeg er jo velsignet som dansker, jeg har været foruden, systemet manipulerende styring af individet, Tak Gud, og Tak Ingrid Nitschke, du vidste bedre end mig, jeg er dig for evigt taknemmelig.
Du må se på dig selv, i det liv du føre/lever, er der noget i dit liv som ikke gør dig godt, det ved kun du, også er det faktisk nemt, herfra, for det er kun en beslutning, vil du gerne have det godt, er du så villig til at give slip på det som ikke gør dig godt ??? Dette er det vigtige spørgsmål, og det er transformerende, opløftende, befriende, når du indser nødvendigheden af dette for at du kan opbygge selvværd, som er fundamentet for din spirituelle udvikling.
Jeg ville ønske jeg kunne give dig netop det du savner for at få det godt, men min kære, kærer sjæle, der findes ikke en quick løsning, der findes kun (plaster på såret løsninger), og tro mig de er dyre, forvirrende, og virker ikke i længden, og de vil slet ikke få dig nærmere det du sådan savner. Vær ikke baneg for det der vil ske når du ligger din vilje over til gud, for gud, har aldrig gjort mennesket noget ondt. Mennesket gør mennesket ondt.
Tak Gud fordi du lader alle disse gave komme igennem mig til hele menneskeheden opblomstring og udvikling. Tak fordi disse nåde gaver flyder så frit igennem, mig, det er jo netop det jeg beder om, så jeg din ydmyge tjener, elsker dig Gud, og jeg vil altid bekæmpe mørket/djævelen, med alle mine våben, for ved i hvad, lyset vil sejre, og her er hvorfor.
Ani hu >3 Sandelig siger jeg jer; Der er power i antallet af mennesker der beder på jorden ! <3
Jeg har lavet min egen gruppe ( https://www.facebook.com/groups/325... ) , alle som søger livet og kærligheden igennem forståelsen af hvad DU selv må gøre for at komme videre, og ikke er bange for GUD, er meget velkommen. Mine ord som i læser ude i alle grupperne, er opslag som kommer fra min egen væg, som jeg så ligger ind i min gruppe og deler med 500.000 andre sjæle, igennem disse grupper jeg er med i. Tænker tit på , når jeg smider et oplæg op, så ved jeg at det når ud til over 1/2 million sjæle, så sandheden er den der vil sætte os alle fri. Vær velkommen i min gruppe, der ligger så mange gaver gemt i filerne i min gruppe, som du kun kan læse hvis du er medlem af min gruppe. Jeg bestemmer intuitivt hvem der kommer ind i min gruppe, og når jeg siger intuitivt, så er det ved gennemgang af din profil, dine skrevne ord, dine delinger af andres oplæg, som afgøre om jeg lukker dig ind, så tænk over dette, hvis din Facebook væk er fyldt med smerte og ondskab, i form af oplæg som vil have os til at fokusere på det onde, ja så går du ikke i lyset.
Nemt ikke.

 
Lys, kærlighed og forståelse til alle.
Ani hu <3
 
Jean Rigét Helming
PS. vi behøves ikke være venner for at du snakke med mig !!
Skriv endelig !!
Forskellen på selvværd og selvtillid, og hvordan du opbygger dem.!
 
Selvværdet opbygges af egne selvopbyggede sejre. Det vil sige indse, arbejde med, fralægge sig, for derefter at skabe nye sejre, man selv er kommet frem til.
Så kan du klappe dig selv på skulderen, for en beslutning du har taget, kæmpet for forandringen, se det kan gud ikke engang tage fra dig !
Sådan opbygger du dit selvværd !!!
Selvtillid opbygges af andre igennem deres ros, og erkendelse af tøj,stil, smil, osv.
Der er så meget forvirring omkring netop dette emne, derfor forældre kan sidde og glo ned i deres telefon, mens børn på legepladsen råber far/mor se mig.
Jeg går gerne hen til dem og fortælle dem de er ved at ødelægge deres børn. Det er nu forældrenes ansvar at kigge på sine børn til øjnene falder ud, for det er her vi som forældre opbygger dette bars selvværd... Det vi siger når vi kigger på dem og bekræftigere dem, er det som gør barnet mærker de er gode nok.
Tak fordi i giver mig muligheden for at snakke sandt og oplysende.
 
Lys, kærlighed og forståelse til alle.
 
Ani hu ❤ Jean Rigét Helming

Lær om religionerne - Introduction af Caroline Myss.
Frit oversat af MIG.


Introduction

  • Intolerance
  • Religionsfrihed i Amerika
  • Den Flushing Remonstrance
  • Christian Fundamentalisme
  • Verden Fundamentalisme

Mission statement

"Had er aldrig formildet af had i denne verden; den er formildet af kærlighed.

 Dette er en evig lov. "Buddha (Dhammapada, 5)

"Når du ser ulykke af din bror, glæd dig ikke, for Allah kan redde ham og hjemsøge dig med det samme ulykke."Profeten Muhammed

(som rapporteret af Wa'silah bin al-Asqa'a)

De tragiske begivenheder den 11. september sammen med den igangværende krig mod terrorisme

og den efterfølgende tilbageslag mod muslimer i dette land,

har bragt hjem til os som ingen omstændigheder i nyere historie den ekstreme omkostninger til religiøs uvidenhed og intolerance.

Osama bin Laden og hans Al Queda og Taliban stormtropper var i stand til at udnytte uvidenhed om unge muslimer

- ikke kun om kristendommen og jødedommen, men også om den sande natur af islam selv - og drej at uvidenhed til et krigsvåben.

Og i USA, på trods af udtalelser og handlinger fra administrationen til støtte for tolerance over for muslimer og andre religiøse mindretal,

religiøse hate crimes mod folk af mellemøstlig afstamning, født ud af uvidenhed, har spredt sig .

Formålet med at skabe dette nye område myss.com er at bekæmpe uvidenhed og spredning viden om verdens religioner i tre vigtigste måder:

At gøre folk opmærksomme på de ligheder og forskelle blandt verdens mange spirituelle traditioner.

For at øge kommunikationen mellem medlemmer af forskellige traditioner og  trossystemer.

At inspirere diskussionen af nyheder, information og ideer direkte relateret til religiøse traditioner og religiøs tolerance.

For at lette vores første mål,opretter jeg en database med oplysninger om verdens store religiøse traditioner, og mange af de mindre så godt.

Databasen vil indeholde korte beretninger om historie og overbevisninger af hver tradition,

herunder nogle af deres mest fremtrædende divisioner og sekter, sammen med oplysninger om nøgletal og hellige skrifter.

Disse oplysninger er hentet fra mine mange års forskning og skrive om verdens religiøse traditioner,

herunder tre bøger og mange artikler, mine diskussioner med lærere og udøvere af disse religioner,

min egen oplevelse af deres lære og ritualer, opdateret af den seneste udvikling i stipendium.

Jeg vil også sende historier eller links af særlig betydning i kampen for religiøs forståelse.

Og jeg vil besvare dine spørgsmål om specifikke spørgsmål vedrørende religiøs tro og praksis.

Til sidst vil vi indlede et forum for løbende drøftelser af religiøse spørgsmål.. . . .

Peter Occhiogrosso er forfatter eller medforfatter til mere end en halv snes bøger om verdens religion og spiritualitet,

herunder en serie på fem bøger om bøn og healing med Ron Roth, Ph.D.

Hans populære guide til verdens religioner, The Joy of sekter,

er en favorit på universitetsområder og websteder rundt omkring i verden.

Hvis du vil købe en kopi, kan du besøge Amazon.com.

 

Intolerance

Amerikansk misforståelser og had er ikke begrænset til muslimer eller endda i Mellemøsten.

Siden 9/11, den Nye Republik rapporter, "pakistanere, bangladeshere, nepalesere, srilankanere og indere

har følt brodden af hundredvis af hadforbrydelser og tusindvis af grimme kommentarer.

Beskriver denne modreaktion, har medierne i stigende grad mærket benyttes 'sydasiatiske,

"at give udtrykket en legitimitet det ikke havde nydt før"

Mange amerikanere kan åbenbart ikke skelne muslimer fra sikher og hinduer på trods af deres meget forskellige religiøse tro og praksis -.

De er også brun-farvet, trods alt, og mange slid turbaner for religiøse årsager.

Mindre end en uge efter terrorangrebene blev en sikh tankstation ejer i Mesa, Arizona,

skudt til døde af en mand, der troede han var en muslim på grund af hans turban.

Faktisk nogle amerikanske muslimer faktisk bære turban, ofte foretrækker en kufi, eller lille cylindrisk hætte.

En hinduistisk tempel i Queens, New York, blev brandbomber samme uge.

Nær Syracuse, NY, satte tre teenagere  ild til en tværreligiøst center ved navn Gobind Sadan,

hvor mange af Central New Yorks sikher tilbeder.

I en erklæring efter at være blevet anholdt, en af de unge sagde:

"Jeg troede, stedet blev kaldt Go bin Laden og de mennesker, der boede der støttede bin Laden og hans angreb på Amerika".

De teenagere havde drukket øl natten til ilden .

Ralph Singh, medstifter af Gobind Sadan, sagde den religiøse gruppe har tilgivet teenagere for hvad de gjorde til templet.

"Der er ingen tvivl om, at handlingen var frygtelig forkert, uanset hvad motivationen sagen,"

siger Singh. "Ved at tilgive vores fjender, har vi mulighed for at skabe fred."

Men muslimer har klart båret hovedparten af vrede og had i dette land.

Umiddelbart efter angrebene den 11. september,

en beruset chauffør smadrede sin bil gennem en væg af Greater Cleveland Islamic Center,

væltede tre søjler, og landede på toppen af et springvand i moskeen rotunde.

Et drive-by shooting forekom også på Islamic Center of Greater Toledo.,

Og mange moskeer blev også angrebet.

Flere dage efter jul 2001 en moske i Orlando, Florida, blev vandaliseret og skændet natten over.

Vandrør var brudt og dele af moskeen blev oversvømmet, og kopier af Koranen blev kastet rundt i bygningen.

Men fællesskabet samledes til støtte for den muslimske center.

Tilbud om plads og støtte hældes i fra lokale grupper, herunder Kongregationen Tifereth Israel,

Rotary Club of Columbus, og den første Congregational Church.

På trods af den afviklingen af krigen i Afghanistan, har disse historier om had ikke stoppet,

selv om de gør nogle gange også vise almindelige mennesker imødegår had og uvidenhed med tilgivelse,

støtte og forståelse.

 

Baggrund

"Sandheden er én. Vismænd kalder det ved forskellige navne.

"Rig Veda (Indien, c. 2000 fvt)

I over 200 år har USA blevet stærkt identificeret som en nation med en enkelt spirituel tradition.

I løbet af denne tid, kunne alt om den amerikanske befolkning defineres som en vis variation på en kristen tema.

Selvom de kristne her splintredes i hundredvis af forskellige trosretninger, der ofte fortsætter med det,

de stadig har delt en fælles identitet. USA har hovedsageligt været drevet af protestantiske kristne,

som også er hvid og angelsaksisk. Sekventielle bølger af katolske indvandrere fra Irland,

Frankrig, Italien, Spanien, Caribien og Latinamerika blev budt velkommen,

men tildelt andenklasses kristen statsborgerskab, indtil de kunne mere fuldstændigt assimileret.

Jøder blev forbundet til kristendommen gennem teologisk historie, og uanset lejlighedsvis ondartet antisemitisme,

fundet mere frihed og sikkerhed her end noget andet sted på jorden,

er beskyttet af lovligt etableret religionsfrihed.

Selv Amerikas hjemmedyrkede religioner, herunder mormonerne, Christian Scientists og Jehovas Vidner,

har haft overvejende kristne identitet, omend idiosynkratiske dem.

Der var muslimer blandt den afrikanske slave befolkning, og buddhister og taoister blandt de kinesiske arbejdere,

der kom her i det 19. århundrede, men indtil for ganske nylig blev de alle,

men tabt i hvirvlende smeltedigel med håndfulde af ateister, fritænkere, Teosoffer,

og andre mindretal troende og ikke-troende.

De indfødte indbyggere i dette land, og deres religiøse overbevisning blev skubbet til side for at gøre plads til de hvide bosættere,

og har ikke siden igen dukket ind i en stilling i forgrunden.

Men midtvejs gennem det 20. århundrede, alt, begyndte at flytte sig dramatisk.

Ændringer i indvandring love i 1965 indrømmede nye bølger af indvandrere fra Asien og Afrika,

indtil, som professor Diana Eck af Harvards Pluralisme Projekt har så overbevisende påpeget,

er vi gået fra at blive opfattet som et kristent land til at være "verdens mest religiøst mangfoldigt nation. "

Der er nu, for eksempel som mange muslimer, der bor i USA som jøder eller episkopale.

Hinduer, sikher og buddhister er blevet accepteret, ja respekteret,

medlemmer af amerikanske samfund fra det nordvestlige til den sydøstlige del.

Med denne nye mangfoldighed er kommet problemer,

men også et enormt potentiale for læring og positiv social forandring.

I fortiden, Amerikas racemæssige modsætninger gjort det til genstand for foragt ved ofte hykleriske europæere,

som ikke har at gøre med det store udvalg af racemæssige og etniske forskelle, som vi har stået over for.

I løbet af det sidste århundrede, Amerika pioner racerelationer på et niveau,

som resten af verden er først nu begyndt at have til at klare, og selv vores fiaskoer har været lærerigt.

Nu Amerika gør meget det samme for religiøs mangfoldighed. Vi foretager ikke kun en forbløffende eksperiment i åndelig samliv,

men også en, som planetens skæbne hængsler.

 

 

Religionsfrihed i Amerika

"Hvis Gud ville glæde dig, kunne han sikkert have gjort jer til ét folk (bekende din tro).

Men han ønskede at prøve og teste dig med det, som han gav dig. Så prøv at udmærke dig i gode gerninger.

Ham vil I alle vende tilbage i sidste ende, når Han vil fortælle dig om, hvilken variation du er.

Koranen 5:49 (oversat af Ahmed Ali)

Selvom vi har en tendens til at tænke på religionsfrihed som princip bragt til dette land,

som de puritanske pilgrimme, der søgte at undslippe religiøs forfølgelse i England, det er slet ikke tilfældet.

Puritanerne søgte frihed til at praktisere deres strenge mærke af reformerede protestantisme,

men var ikke villige til at udvide den samme frihed til andre.

De forbød anglikanere og andre protestanter, herunder kvækere, sammen med katolikker og jøder,

fra Plymouth og Massachusetts Bay Kolonier og meget af New England.

Det var i den maverick koloni af Rhode Island, der blev grundlagt af den engelske Baptist præst Roger Williams,

at ægte religionsfrihed først dukkede-ikke kun i kolonitidens Amerika, men i hele verden.

Regeringen i Williams koloni var baseret på fuldstændig religiøs tolerance og adskillelse af kirke og stat,

så hver husstand en stemme i regeringen og en lige andel i fordelingen af jord,

som Williams købt fra Narragansett indianere i 1636.

Og så blev det amerikanske eksperiment i religiøs tolerance født.

Heldigvis for Amerika og verden,

blev begrebet ægte religionsfrihed og adskillelse af kirke og stat fremmet af Roger Williams,

vedtaget af ophavsmændene til forfatningen og indarbejdet i vores livsform.

Brug af begreber i tribal lov lært af indfødte amerikanere,

vores grundlæggere forbedret på mindre retfærdige demokratier i Europa,

og det nye demokrati blev uløseligt forbundet med frihed til at praktisere enhver og alle religioner.

I en ulige twist af historien, der har så meget at gøre med mønstre af indvandring som med modstridende religiøse overbevisning.

Døberen reformerede tradition for Rhode Island migreret syd og vest for at skabe Bibelen Bælt,

udvikler sig til den konservative kristne fundamentalistiske bevægelse,

der er fremtrædende der i dag , især blandt sydlige baptister.

(Bibele Bæltet består af det meste af den amerikanske sydøstlige sammen med det sydlige Indiana,

Illinois og Iowa og meget af Kansas, Nebraska, Oklahoma, og det sydlige Californien.)

I mellemtiden er den mere ekskluderende puritanske kristendom praktiseres i hele resten af New England,

var præget af en udvikling stamme af liberalismen på nystiftede guddommelighed skoler Yale og Harvard,

og forvandlet til den mere liberale hovedline protestantismen og unitarianisme,

der karakteriserer den religiøse tolerance på de fleste af det nordøstlige USA i dag.

Mangfoldigheden af kristne tro i hele New England også udviklet hovedsagelig gennem indvandring der for sydlige europæere,

som ændret demografi af regionen fra hvad var engang overvejende hollandsk og engelsk til en blanding af romersk-katolske irske,

italienere, tyskere, og polakker, sammen med afrikanske amerikanere migrere fra syd,

og asiatiske immigranter.

Den sydlige i almindelighed og Bibele Bæltet især forblev mere homogent anglo-amerikanske og protestantiske.

 

Den Flushing Remonstrance (The Flushing Remonstrance var en 1657 andragende til generaldirektør for New Netherland Peter Stuyvesant, hvor omkring tredive beboere i den lille bygd på vishing anmodede om fritagelse for sit forbud mod Quaker tilbedelse. Det betragtes som en forløber til USA forfatning levering om religionsfrihed i Bill of Rights. sin 350. års jubilæum blev fejret i 2007 i ceremonier hele Queens, New York.)

  wikipedia.org

 

Kolonien Rhode Island var ikke det eneste sted i det 17. århundredes Amerika at omfavne begrebet religionsfrihed.

I 1657, Flushing, New York, en hollandsk forlig ligger på Long Island

(i bydelen Queens og den fremtidige stedet for 1960 Verdensudstillingen),

nægtede at følge ordre fra calvinistiske generaldirektør for New Holland, Peter Stuyvesant,

forbyder kvækere fra at komme ind i området.

Grundlagt i England af George Fox omkring 1648 og oprindeligt kendt som Religious Society of Friends,

kvækerne - navnet blev formentlig blev første gang brugt hånligt til at henvise til medlemmer,

der skælvede i ekstatisk transport - tror på, at Gud kan forstås af personer uden præster eller formelle kirker.

Det var kættersk og uden tvivl truer med at både de Calvinisterne i New Holland,

og puritanerne i hele New England.

Dokumentet, kendt som Flushing Remonstrance, blev underskrevet af byen degnen,

sherif, og flere by dommere, hvoraf ingen var en Quaker,

men som ikke desto mindre støttede ret kvækerne og andre til at tilbede, som de har valgt.

Selvom fire af underskriverne hurtigt blev arresteret af Stuyvesant, blev de snart frigivet (sheriffen blev senere fyret).

Underskriverne trak på deres hollandske arv, Holland har en af de mest tolerante holdninger

til andre end sin egen hollandske reformerte kirke religioner.

De principper formuleret i Remonstrance varslet Bill of Rights, især hvad blev den første ændring af forfatningen.

"For vores vedkommende," underskriverne skrev om Stuvesant ordre forbyde kvækere,

"vi kan ikke fordømme dem i denne sag, kan vi heller ikke strække vores hænder mod dem,

at straffe, forvise eller forfølge dem til ud Kristi Gud er en fortærende ild ,

og det er frygteligt at falde i hænderne på den levende Gud.

"Kvækerne ankommer andre steder i området, hvor de ikke var så velkommen.

George Dewan skriver af 11 kvækere, der ankom til havnen i New Amsterdam i august 1657.

To lokale hollandske reformerte ministre indberettet til deres overordnede i Amsterdam,

at skibet sejlede den følgende morgen med de fleste, men ikke alle, kvækerne ombord:

"Vi formoder de gik til Rhode Island; for det er beholderen af alle former for riff raff mennesker,

og er intet andet end kloak i New England. . . De efterlod to stærke unge kvinder.

Så snart skibet nogenlunde havde afgået, disse begyndte at skælve og blive vanvittig,

og råber højt i midten på gaden, at man skulle omvende sig,

for dommens dag var ved hånden.

"Kvinderne blev sat i fængsel i otte dage og efterfølgende deporteret til Rhode Island."

Teksten til Flushing Remonstrance 1657. Fra New York Historical Records.

Indvending af indbyggerne i byen Flushing.

Til guvernør Stuyvesant

December 27, 1657

Lige ære værdige. Du har været glad for at sende vis forbud eller kommando op til os,

at vi ikke må modtage eller underholde nogen af de mennesker, der kaldes kvækere,

fordi de formodes at være af nogle, forførere for folket.

For vores vedkommende kan vi ikke fordømme dem i denne sag,

kan vi heller ikke strække vores hænder mod dem, at straffe,

forvise eller forfølge dem for ud Kristi Gud er en fortærende ild,

og det er frygteligt at falde i hænderne på den levende Gud.

Vi ønsker derfor i dette tilfælde ikke at dømme mindste vi blive dømt, hverken at fordømme mindste vi fordømmes,

men lad hver mand stå og falde til sin egen herre.

vi er bundet ved lov til at gøre godt ved alle mennesker, især dem af husstanden af tro.

Og selv for den nuværende, vi synes at være unsensible af loven og loven giver,

men når døden og loven overfald os, hvis vi har vores advokat til at søge,

som skal påberåbe sig for os i dette tilfælde samvittighed imellem Gud og vor egen sjæle;

beføjelser denne verden kan hverken angribe os, hverken undskylde os,

for hvis Gud der retfærdigøre kan fordømme og hvis Gud fordømmer der er ingen der kan retfærdiggøre.

Og for dem med jalousi og mistanke, som nogle af jer har,

for dommeren har sværdet i hånden og ministeren har sværdet i hånden,

som vidne til de to store eksempler, som alle dommere og ministre er at følge,

Moses og Kristus, som Gud oprejste vedligeholdes og forsvares mod alle fjender både af kød og ånd;

og derfor er det, der er af Gud vil bestå, og det, som er menneskets vil komme til ingenting.

Og som Herren har lært Moses eller den civile magt til at give en udadgående frihed i staten af loven skrevet i sit hjerte,

designet til gavn for alle, og kan virkelig bedømme hvem der er god,

der er civile, der er sandt, og hvem er falsk, og kan sige læresætninger om liv eller død mod den mand,

der rejser sig mod den grundlæggende ret i den stater Generelt; Så han har gjort sine ministre en reder af livet til livet,

og en reder af dødens død.

Loven om kærlighed, fred og frihed i staterne strækker til jøder,

tyrkere og egyptere, da de betragtes som sønnerne af Adam, som er den herlighed udadgående tilstand af Holland,

SOE kærlighed, fred og frihed, der strækker sig til alle i Kristus Jesus,

fordømmer had, krig og trældom.

Og fordi vor Frelser siger det er umuligt, men at overtrædelser vil komme,

men ve den ved hvem de kommer, vores ønske er ikke at fornærme en af sine små,

i hvilken som helst form, navn eller titel, han optræder i, uanset om presbyterianske, Uafhængig , Baptist eller Quaker,

men skal være glad for at se noget af Gud i nogen af dem,

som ønsker at være ved alle mennesker, som vi ønsker alle mennesker bør være ved os,

hvilket er den sande både af kirke og stat ret; for vor Frelser siger dette er loven og profeterne.

Derfor, hvis nogen af disse nævnte personer kommer i kærlighed til os,

vi kan ikke i god samvittighed ligge voldelige hænderne på dem,

men giver dem fri adgang til vore by, og huse, som Gud skal overtale vores samvittighed.

Og i dette er vi sande emner både i kirke og stat,

for vi er bundede ved lov af Gud og mennesket at behandle alle mænd ens og intet ondt gøre nogen mand.

Og det er ifølge patentet og karakter af vores by, givet os navnet på de statlige General,

som ikke er villige til at krænke og overtræde, men skal holde fast i vores patent og skal vedblive,

din ydmyge tjenere, Indbyggerne i Vlishing [Flushing].

Skrevet denne 27. dag i december i år 1657, ved meeEdward Hart, Clericus

 

 

Christian Fundamentalisme.

 

Begrebet religiøs fundamentalisme er oprindeligt udviklet blandt kristne vækkelses bevægelser i Californien

og New England omkring begyndelsen af det 20. århundrede.

Men siden 1979 har betydningen af ordet udvidet til at omfatte muslimer og jøder og sikher.

Men før vi kan forstå konsekvenserne af verdens fundamentalisme, har vi brug for at vide,

hvad fundamentalisme betyder i sin oprindelige kristne betegnelse.

 Til at begynde med, selv om de fleste fundamentalister ville betragte sig selv genfødte kristne,

ikke alle født igen er fundamentalister.

At kalde sig selv en genfødt kristen, som gør mellem 30 og 50 millioner amerikanere,

herunder tidligere præsidenter Jimmy Carter og Ronald Reagan,

betyder at være gået igennem en voksen konvertering oplevelse, der omfattede acceptere Jesus Kristus som ens personlige frelser.

Oplevelsen indledes ofte af en periode på mindre end eksemplarisk levende,

hvorefter den troende er "reddet" af Herren og er kaldet til at regenerere hans eller hendes liv.

Men ligesom Carter og Reagan havde meget forskellige politiske synspunkter,

mange genfødte kristne nægter at tilslutte sig den såkaldte kristne højre,

forbliver standhaftig liberal om sociale spørgsmål og ofte foretrækker at opretholde adskillelsen af kirke og stat.

 

 Hvordan blev Fundamentalisme til?

 

 Når empirisk filosofi blev anvendt på bibelske kritik i det 19. århundrede,

et stigende antal kristne begyndte at acceptere Bibelen som stort set symbolsk og metaforisk snarere end bogstaveligt sandt.

Videnskabelige beviser og bibelske stipendium blev i stigende grad viser,

at på et rationel niveau mindst, at Bibelen ikke stå op til kontrol som enten et videnskabelig dokument

eller endda som arbejdet i mange af de mænd, til hvem det blev krediteret.

Bibelforskere, for eksempel, var i stand til at vise baseret på tekstuelle beviser for,

at de første fem bøger i Bibelen, der er kendt på hebraisk som Toraen,

ikke kunne have været skrevet af én person, og slet ikke Moses.

Faktisk blev de vist at have været komponeret efter værker af profeterne,

der følger disse bøger i både hebraisk og kristne bibel.

Og dele af oprettelse og oversvømmelse fortællinger viste sig at ligne konti fra sumerisk og

babylonske myter, der er indgået før Bibelen med mere end tusind år.

 

 De kristne, der klyngede sig til den gamle tro på, at hvert ord i Bibelen var bogstaveligt talt sandt

- kaldet bibelske ufejlbarlighed - kom sammen og formulerede deres tro ved en række vækkelsesmøder og bibelstudie konferencer,

der fandt sted i hele Nordamerika fra Ontario til det sydlige Californien mellem 1875 og 1915.

Contact informationer ; mail; jeanriget@gmail.com - mobil: +45-22591993
Create your own website with mono.net